perjantai 11. tammikuuta 2019

Mikä minua vaivaa..
Hiuksia lattialla, vaatteissa, tyynyllä, ihan joka paikassa ja niitä vain lähtee ja lähtee vaikka mitä on kokeiltu. Ajattelin sen johtuvan stressistä... 
Sitten hillitön väsymys joka ei ota laantuakseen vaikka kuinka nukun ja nukahtelen mikä ei ole minun tapaista lainkaan. Aamulla herätessä mietin jo sitä että milloin pääsen taas nukkumaan kun väsyttää niin vietävästi.
Juostessa voima loppuu heti alkuunsa ja henki ei kulje kunnolla. Mitä ihmettä luulin että olen ihan hyvässä kunnossa mutta ei sinne päinkään. En saa happea kulkemaan ja sisällä tuntuu tyhjältä.
Villapaitaa, villasukkia, paljon päälle kun viluttaa aina vaan. Viluttaa vaikka on lämmintä ja toisinaan taas hikoiluttaa että selkä on märkänä. 
Alakuloa, mikään ei oikein huvita, ei jaksa kun ne pakolliset hommat, herää jo kysymys että olenko sairastunut masennukseen???
Pääkipua, särkylääkettä naamaan että taas jaksaa päivän. Kyllä se siitä helpottaa mutta taas ne kivut vaan palailee..
Ootpas sinä kalpea!! Ai minä vai, oonhan mä vähän ihmetellyt huulten valkoista väriä, noo huulipuna ja poskipuna korjaa asian.
Pientä rytmihäiriötä, niitäkin on ollut ja mennyt ohi jospa se nytkin loppuis. Joo ei loppunut ei. Yltyi vaan pahemmaksi ja silloin tajusin että kaikki ei ole kunnossa. Viimein marssin päivystykseen ja seurantaan. Otettiin verikokeita, keuhkokuvaa, verenpainetta, sokereita, mietittiin holtteria jne.
Kilpirauhasarvot ok, hemppa ok, kaikin puolin kaikki arvot näyttivät hyviltä mutta mun oma lääkärini otatti vielä tuon FERRITIINI arvon. Ja mua vuosia piinanneiden oireiden syyt selvisi tuolla kokeella. Siis rautavarastoni oli tyhjät. Arvo oli 7 kun se ei mielellään saisi laskea alle 40 ja normaali on siellä 100 hujakoilla. Liityin heti raudanpuute-ryhmään ja sieltä löytyi paljon samassa jamassa olevia ihmisiä. Mahtavaa kuulla kuinka moni on parantunut oireista rautakuurin tai infuusion myötä.


Voi että mä odotan innolla että saan voimat takaisin ja voin alkaa treenaamaan kunnolla. Mä oon niin kiitollinen mun omalääkärille joka hoiti minut loppuun asti <3 Kiitos <3 Täältä noustaan pikkuhiljaa. Ai niin se syy miksi rautavarastoni ovat mitä ovat. Minun menkat ovat niin runsaat että ajan kanssa tähän on tultu. Ne on todella, todella runsaat ja sain nyt tuohonkin lääkkeet etten enää vuoda hullun lailla. Mä oon niin kiitollinen että nää selvis nyt! Varokaa vaan kohta täällä on sellainen voimanainen jota ei pysäytä mikään :D No joo kunhan pääsen ensin normaaliin tilaan.

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Oho, onpa ollut alhainen tuo sinun rauta-arvo. Minä laitoin omaan blogiin vitamiineistä, kun näin pimeän aikaan tarvisemme esim. D-vitamiinia. Ja kun olen gluteenittomalla ruokavaliolla, niin on tärkeä muutenkin huolehtia vitamiinin saannista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ollut vähän sumuinen olo tuon takia. Vitamiineja olen ottanut just d:tä ja nyt c-vitamiinia että rauta imeytyy paremmin. Se on tosi tärkeää huolehtia oma vitamiinin saanti jos ei ruuasta sitä saa. Kyllä olotila alkaa kertomaan jos joku aine puuttuu elimistöstä😊
   Mukavaa lauantaita❤️

   Poista
 2. Ihanaa kun syy selvisi ja hyvä kun jaoit täälläkin, sillä saattaa olla yleisempikin vaiva. Kerrothan miten jatkossa rautakuuri vaikutti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän moni suomalainen kärsii tyhjistä rautavarastoista. Onneksi nyt on enemmän puhetta tästä aiheesta. Seuraava kontrolli helmikuun lopussa niin näkee kuinka arvot nousee 😊 Postailen😊

   Poista
 3. Mahtavaa kun syy löytyi ❤️ nyt vaan rautaa napsimaan ja uudet kokeet, josko se arvo ois noussut 👍 Ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä😊 Rautaa menee nyt aamuin, illoin. Helmikuussa sitten nähdään miten nousee😊
   Kiitos paljon ❤️

   Poista
 4. Paljon on puhuttu nyt tosta varastoraudan puutteesta. Itsekkin omalla kohdalla sitä pohtinut. Olipa hyvä, että lääkäri tutki myös kohdallasi tuon asian.
  Toivottavasti saat nyt pian helpotusta oloosi!<3 Kiva olisi kuulla miten rautakuuri vaikutti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä on paljon puhuttu aihe eikä turhaan. Monien ihmisten erilaiset vaivat on loppunut kun rautavarastot on saatu täyteen. Mä odotan innolla että pääsen taas normaalisti liikkumaan 😊 Teen uuden postauksen kun tuloksia alkaa näkymään😊

   Poista

Iloitsen kommenteista